Novi Sad
08.04.2013.
13:54
Predstavnici Sindikata sakupljača sekundarnih sirovina "Solidarnost" iz Novog Sada izjavili su danas da su Romi koji se bave ovim poslom zanemareni, isključeni iz donošenja odluka i da o njima važe predrasude koje nisu tačne.
  • mlada vojvođanka

    11.04.2013 08:22
    katastrofa!
    bežteeeeeeeeee ljudi...počelo tabanje i oko ovih radnih mesta...totalni raz*ebaus!...
  • 09.04.2013 10:10
    @@Sava
    O cemu pricas, covece? Mislis, ako budale prljaju grad, onda i ;;sakupljaci;; treba da prljaju? Jako ti je lepa logika. Niko nema nista protiv sakupljaca kao ljudi, ali imamo jako protiv neorganizovanosti, bolimelakatzacistocu stava, razvaljivanja tudje imovine. Kada se gospoda sakupljaci pocnu ponasati civilizovano, onda cemo ih i ceniti. A dotle, Savo, ti placi...
  • Milos

    09.04.2013 08:58
    Juče sam prisustvovao situaciji u kojoj su dva "sakupljača" razvalila PET kontejner i potrpala sve u njihov džak. Tako da...
  • Sava

    09.04.2013 08:55
    Ne verujem
    koliko ste zlobni, dragi komentatori, koliko samo čekate nekog slabijeg od vas da ga okrivite za vaše stanje. Ovaj sindikat okuplja ljude koji pokušavaju da sastave kraj s krajem baveći se jednim od najmanje cenjenih poslova na svetu (pa i to je ublažavanje). Odakle vam ta priča da su Romi "zaštićeni" i "privilegovani"? Možda zbog onih lopova u gradskoj skupštini što glume Rome u nekakvoj partiji na vlasti? Samo još jedan primer kako su oni zloupotrebljeni, na isti način kao i svi mi.
    Kao, smeta vam smeće koji oni razvlače oko kontejnera? Pa više smeća naprave bahati stanari zgrada koji i dalje bacaju kese kroz prozor! Molim vas.

    A eto, dok se tiho, u senci buke urlanja "Ne damo Kosovo!", usvaja novi zakon o radu koji će uništiti i ono malo prava radnika, koji će sve nas pogoditi više nego bilo šta drugo, vi sedite kod kuće i pljujete po ovoj grupici ljudi koja je odlučila da se organizuje, da izađe u javnost i kaže: "Da, mi radimo najprljaviji posao, ali nismo zveri, mi smo LJUDI, kao i vi."

    Plače mi se.
  • Tolerantan, ali...

    09.04.2013 05:36
    Uniforme, obelezena vozila... pa da razgovaramo.
    A kada ih vidim kako pola kante razbacaju po ulici da bi dosli do jednog kartona , zaista mi ih nije zao...
  • Anonimus

    08.04.2013 20:42
    Nezaposlen i obespravljen
    Ja nisam Rom, ali zelim da radim i da budem zaposlen i da redovno primam platu kako bih ziveo normalno gospodine Farkas da li cete mi to omoguciti?
  • TT

    08.04.2013 18:19
    a ko
    demolira kontejnere za plastiku?
  • NS2

    08.04.2013 16:41
    Romska partija
    Nemojte da se zalite nama imate u GRADSKOJ VLASTI SVOJU PARTIJU ,pa trazite da vas zastupaju .Sta tamo nema Roma ,e pa onda ih tuzite sto "uzese vase PERJE" .
  • K

    08.04.2013 16:41
    K
    Evo ja nisma ni sakupljac, ni Rom, ali sam zapostavljena i diskiriminisana gde god i sta god. I kome da se zalim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna